Kansallinen Vastarinta nro 5, 2012

3,00 

Varastossa

tuotetunnus (SKU) K0033 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kuvaus

Teemanumero: Vallankumous

Kansallisen Vastarinnan paperilehden viides numero on julkaistu! Polttopiste on tällä kertaa kumouksellisessa yhteiskunnallisessa toiminnassa ja vallankumouksellisen kansallissosialismin historiassa.

Kansallisen Vastarinnan paperiversion ensimmäistä numeroa alettiin kirjoittaa loppukesästä 2011. Lehti on ilmestynyt tasaisesti siitä lähtien. Aiemmin tänä vuonna toimitus järjesti tukijäsenille ja aktivisteille suunnatun kyselyn lehdestä. Palautteen perusteella lehden sisältöä ja ulkoasua on kehitetty entistä monipuolisempaan suuntaan. Uusimman numeron ytimekäs ja tinkimätön sanoma näyttääkin ja kuulostaa järjestöltä, jota se edustaa.

Ensimmäisenä uuteen vallankumousnumeroon saivat tutustua tamperelaiset viime viikonlopun katuaktivismin yhteydessä, ja lehteä ostivatkin lukuisat suomalaiset ikään ja asemaan katsomatta. Lehden kantta koristaa klassikkokuva neiti Verna Eriksonista. Melkoinen yhteensattuma, että lehti julkistettiin juuri Tampereella; otettiinhan kantta koristava valokuva sisällissodan ajan Suomessa. Aseita ja patruunoita valkoisille sotilaille salakuljettaneesta teekkari Eriksonista tuli marxisminvastaisen taistelun symboli koko maassa. Eikä sankarittaren esimerkki ole edelleenkään kuollut!

Henrik Holappa Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä kirjoittaa poliittisen taistelijan mielenlaadusta artikkelissaan ”Ajattelu vallankumouksen siipenä”. Artikkeli muistuttaa, että poliittinen muutos on mahdollinen vain, jos tarpeeksi suuri joukko pohjoismaisia hylkää henkilökohtaisen turvallisuuden porvarillisen ihanteen ja omistautuu uhrautuvaiselle, kurinalaiselle ja pelottomalle toiminnalle. Henkisesti aktiivinen ihminen, joka uskaltaa kyseenalaistaa yhteiskunnan dogmat ja joka on voittanut pelkonsa, voi luoda kasvualustan terveelle Pohjolalle.

”Sotilaallinen yhteiskuntajärjestys” -artikkeli lehden neljännestä numerosta saa jatkoa, kun Juuso Tahvanainen kirjoittaa valkoisten soturikansojen historiasta ja elämänfilosofiasta. Esimerkit vedalaisesta Intiasta Spartan kautta esikristillisiin Pohjoismaihin ja kolmanteen valtakuntaan velvoittavat 2000-luvun eurooppalaisen toimimaan radikaalisti ja hyökkäävästi ylivoimaiseltakin vaikuttavan vihollisen edessä. Tahvanaisen toinen artikkeli ”Sota valtiota vastaan!” käy läpi William Piercen Turnerin päiväkirjojen historiallisia yhteyksiä kansallissosialistisesta NSLF-järjestöstä ja Hiljaisesta veljeskunnasta aina Punaisiin prikaateihin ja Irlannin tasavaltalaisarmeijaan.

Sebastian Lämsän artikkeli ”Tehokas järjestäytyminen” on puheenvuoro keskustelussa, jota valkoinen liike on käynyt jo vuosikymmeniä: pitäisikö vallankumouksellisen järjestön olla verkosto, hierarkia vai jotain siltä väliltä? Lämsä vertailee erilaisia järjestäytymismalleja suhteessa propagandatyöhön, turvallisuuteen ja toiminnan tuloksellisuuteen. Onko hierarkia verkostoa haavoittuvampi? Entä mitä historia opettaa?

Kansallisen Vastarinnan verkkosivujen kiitelty vieraileva kirjoittaja Esa Paloniemi puolestaan kannustaa lukijoita aloittamaan viimeistään nyt patikointiharrastuksen. Yhteiskunnallisten mullistusten keskellä suomalainen ei voi luottaa ulkopuolisten apuun, vaan itse kunkin on opittava selviytymään erämaan antimilla. Erityisen tärkeää tämä on kansallismielisille, jotka ovat mielipiteineen vallanpitäjien ja kansainvälisten voimien vihollisia.

Jukka Koivisto puolestaan tarjoaa ohjeita kehonpainolla harjoittelijoille. Taistelu vaatii hyvän peruskunnon ja valmiuden fyysiseen toimintaan!