pamf_painokelp

Povl Riis-Knudsen: Kansallissosialismi: Biologinen maailmankatsomus & Kansallissosialismi: Vasemmistolainen liike

5,90 

Varastossa

tuotetunnus (SKU) K0004 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Tuotekuvaus

Tanskalainen Povl Riis-Knudsen kirjoitti 1980-luvulla kaksi pamflettia, jotka ovat vaikuttaneet radikaalisti pohjoismaiseen kansallissosialistiseen ajatteluun. Hän tahtoi uudistaa kansallissosialistista liikettä, joka oli monissa maissa taantunut toisen maailmansodan jälkeen pelkiksi kaavoihin kangistuneiksi historiakerhoiksi.

Riis-Knudsenin sanoman ydin oli se, että kansallissosialismin kaksi aatteellista peruspilaria – rotu ja valtion vahva rooli – pysyvät muuttumattomina kautta historian. Sen sijaan poliittisten strategioiden on muututtava ajan myötä, jotta ne kykenisivät tehokkaasti vastaamaan ympäröivän yhteiskunnan asettamiin haasteisiin.

Riis-Knudsen vastusti palavasti vanhanaikaista oikeistokonservatiivista ja markkinaliberaalia ”kansallismielisyyttä”, jossa kansa luovutti poliittisen päätäntävallan ulkomaiselle suurpääomalle ja tyytyi vain heiluttamaan kansallisvaltion lippua symbolisissa mutta täysin merkityksettömissä ”isänmaallisissa” tapahtumissa. Riis-Knudsenin mukaan kansallissosialismi on vasemmistolainen liike, koska vain vahva valtio voi haastaa yksityisen rahanvallan, jonka ympärille kaikki poliittinen valta oli kahlittu.

Lisäksi kirjoittaja kutsui kansallissosialismia biologiseksi maailmankatsomukseksi. Riis-Knudsen painotti pamfletissaan, että kansallissosialistisen valtion tärkein tehtävä on kansan verenperimän turvaaminen ja kehittäminen. Hän ei siis uskonut siihen, että esimerkiksi afrikkalaisesta maahanmuuttajasta voisi tulla ”eurooppalainen”, mikäli tämä omaksuisi paikalliset lait ja tavat. Ilman rotua ei ole kansaa.

Pamfletteja on pidetty niiden julkaisemisesta lähtien vallankumouksellisina, sillä ne ottivat kainostelematta kantaa poliittisiin, taloudellisiin ja rodullisiin kysymyksiin, jotka ”oikeistopopulistinen” liike oli yrittänyt kaikessa hiljaisuudessa lakaista maton alle piiloon. Lukija tulee huomaamaan, että Riis-Knudsen on vaikuttanut väkevästi erityisesti Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen filosofiaan.

Kansallissosialismi: Biologinen maailmankatsomus on uudistettu versio suomennoksesta, joka julkaistiin muutama vuosi sitten ja on ollut jo kauan loppuunmyyty.

Kansallissosialismi: Vasemmistolainen liike ilmestyy nyt puolestaan ensimmäistä kertaa suomennettuna.

Kaksi pamflettia yhdistävä julkaisu sisältää myös suomalaisen julkaisijan esipuheen, joka valottaa tarkemmin kansallissosialistisen liikkeen tilaa aikana, jolloin Povl Riis-Knudsen laati teoksensa. Lisäksi esipuhe peilaa pamflettien sanomaa 2010-luvun Euroopan tilanteeseen.